Viktigt att tänka på när du vakuumpackar viss mat
Har du varit med om att påsarna av till synes oförklarlig anledning tappat sitt vakuum? Upplever du att vissa livsmedel blir dåliga inuti vakuumpåsen? Då kanske du har vakuumpackat något av nedanstående. Vi hoppas att den här guiden kan hjälpa dig vidare med din vakuumpackning så att du kan förvara ditt frukt och grönt med längre hållbarhet!
Det är helt säkert att vakuumpacka hårdost för längre hållbarhet, men när det kommer till ädelost så kan en vakuumpackning faktiskt leda till att produkten möglar fortare än den skulle göra i vanlig luft. Anledningen är vakuumpackningen tar död på den aktiva bakteriekulturen inuti osten.
På grund av deras naturliga mognadscykel så kan bananer och svampar bli dåliga och rentav ruttna snabbare under vakuum.
När du vakuumförpackar äpplen är det viktigt att de är antingen skivade eller halverade. Behandla skivorna med lite citronsaft så blir de inte bruna.
Vissa grönsaker såsom broccoli, sallad och kålrötter producerar naturliga gaser som kan leda till att påsarna tappar sitt vakuum.
Het ånga från kokta grönsaker kan leda till att vakuumet går förlorat. För att förhindra detta bör du se till att grönsakerna nått rumstemperatur innan du förseglar dem.