FoodSaver tar hem alla pallplatser i Pricerunners test
FoodSaver tar hem alla pallplatser i Pricerunners test
I bloggen hittar du inlägg om hur smart förvaring kan göra att din mat håller mycket längre. Till viss del handlar det om att ha rätt utrustning, t.ex. en vakuumpackare och tillbehör från FoodSaver, men till största del handlar det om att förändra sina egna vanor och attityd. En person kan inte gör allt, men om många bestämmer sig för att se över sin livsstil och göra små men betydande val kan vi alla bidra till att skapa ett mer hållbart samhälle. Det kommer framtida generationer att tacka oss för.
FoodSaver tar hem alla pallplatser i Pricerunners test
Det är ju så enkelt med soppa. En perfekt lunch att ta med sig till jobbet, men så trist med soppa på burk? Så varför inte göra din egen soppa och förvara i lagom stora lunchportioner. Så här fiffigt vackar du soppa och spara i portioner i frysen men först några saker att tänka på.…
Hösten är här vilket betyder jaktsäsong för många där ute. Och med jaktsäsongen kommer ju (förhoppningsvis) också en stor mängd kött på köpet. Att vakuumförpacka är det absolut smidigaste och bästa sättet att förvara köttet på i både kyl och frys för längsta hållbarhet och det är vi såklart inte ensamma om att tycka. Därför…
När webbplatsen bäst-i-test.se testade vakuumförpackare placerade sig tre av Foodsavers modeller i topp tre av tio! Även en fjärde modell var med i testen och den placerade sig som nummer fem. Bäst i test blev Foodsaver Flow med motiveringen: Smart designad vacuumpackare med hög kapacitet för att paketera flera påsar i följd. Foodsaver Flow är…
Kolla in Matgeeks Youtube-kanal klockan 17:00 på torsdag 18/10 för tips och inspiration om hur du bäst tar hand om ditt älgkött.
Att fixa ingredienserna till flera middagar i förväg är både enkelt och fördelaktigt. Framför allt kan du servera hälsosamma middagar under de mest stressade vardagar. Allt som krävs är lite förberedelser.
Visste du att det är möjligt att koka sig till en extremt god hemmagjord glass? I den här videon visar den populära Youtube-kocken Johan Hedberg hur du kan gå tillväga för att göra en extremt lyxig och god pistageglass.
“En riktigt bra vakuumpackare för hemmet”, konstaterar Tommy Östlund från tidningen Jaktjournalen.
Varför slänga ut bananerna när du enkelt kan slänga ihop en god glass eller smoothie? Det finns många, kanske otippade användningsområden för gamla bananer.
Efter att julstöket har lagt sig brukar landets kylskåp vara fulla av goda rester. Men är det verkligen kul att äta julmat ända fram till nyår?
Är du på jakt efter ett lätt recept för att komma in i sous vide-världen? Sluta leta och prova på Matgeeks enkla, men ack så goda lördagskolja!
Upplever du att dina vakuumlådor inte håller vakuum mer än några timmar? Då kan det vara dags att rengöra vakuumventilen.
Miso, denna underbara smakbomb och smakförhöjare är närmast oersättlig i många av det japanska kökets rätter. Men visste du hur enkelt det är att göra den själv?
Kött och fisk i all ära, men även risgrynsgröten blir en riktig höjdare om du tillagar den med konstant temperatur i en vakuumpåse.
“Det pratas mycket om att vara en bra konsument. Man skall handla miljövänligt, lokalt, ekologiskt och fair trade. Vad som kanske är det i särklass viktigaste är att man faktiskt äter upp den mat man burit hem.”
Matprofilen Johan Hedberg driver Youtube-kanalen “Matgeek”. I ett samarbete med FoodSaver djupdyker han ner i vakuumpackarnas intressanta värld.
För redaktionen på bloggen Skjutklar var FoodSaver Flow en mycket positiv överraskning.
Upplever du att vissa livsmedel blir dåliga inuti vakuumpåsen?
“Perfekt för mig som alltid har ont om plats i frysen”
Välj rätt tillbehör till din FoodSaver vakuumförpackare
Veckans lunchmeny är serverad.
Fresh Containers – den perfekta matlådan?
“Nu för tiden vakuumpackar jag allt jag skördar eftersom det ger flera gånger längre hållbarhet samtidigt som doft och smak bevaras.”
Vem gillar inte en bra deal?
Ett självklart val för dig som vill slippa slänga mat.
Middagen du åt igår kan bli ny mat idag!
“Det var alltid något som glömdes bort längst bak i kylskåpet eller frysen, men nu har vi blivit bättre på att planera och förvara veckans middagar”
“Överskottet av köttet jag tillvaratar säljer jag till privatpersoner. Det handlar om att göra vad man kan för att minska matsvinnet.”
“För oss är det självklart att vakuumpacka alla köttdetaljer vi säljer eftersom de håller mycket längre. Köttet är ju vårt signum och då vill vi inte att kunden ska behöva kasta bort mat i onödan.”
Användandet av plastpåsar för vakuumpackning kan vara av stor nytta för vår miljö.
Sluta släng rester – här är några enkla knep för att behålla matens goda smak
Enligt siffror från FN slängs omkring en tredjedel av all mat som produceras.
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information
Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.